Tämä kasa on ilmestynyt suurimmaksi osaksi ihan hiljattain. Lähinnä näistä on tulossa asusteita talveen. Eteisen siirtyessä kesästä talveen (kesäkengät ja asusteet meni vaatekomeron takanurkkaan ja esiin kaivettiin lämpimämmät varusteet) tuli todettua, että joistain oli puutetta. Viime talvena ei tullut tehtyä mitään uutta asustekasaan, ja vanhimmasta päästä oli jo niin loppuunkuluneita tamineita, että niitä ei enää kehdannut / voinut käyttää.

Tarvetta oli lämpimille lapasille, pipolle, välisormikkaille (erityisesti jos on yhtä kylmä talvi kuin viime vuonna) ja uusille villasukille, koska kaksi vanhaa paria oli näemmä kulunut puhki. Lisäksi erityisen iloinen tarve oli juoksukauluri ja säärystimet kylmiä säitä varten. Viime vuosina ei ole tullut talvella juostua, mutta nyt polvet ja keuhkot näyttäisivät suostuvan yhteistyöhön. Keltainen vähän poikkeaa tuosta kasasta, eikä olekkaan oikein minun värini. Siitä onkin tulossa iloisenvärinen joululahja.

Ja sitten tietysti kävi perinteiseen tapaan niin, että lankaosastolla oli kaikkea kaunista, ja ensi talveksi tulee tehtyä myös uudet kaulaliina ja säärystimet, vaikka varsinaista tarvetta ei olekaan, kun vanhojakin riittää. Toisaalta kaikkea tulee varmaan käytettyä.

Tämän kasan kimppuun käydään sitten kun edellinen projekti päättyy. Tuosta alla olevasta kasasta tulee villatakki, eritysesti tarkoitettu punaisen mekon kaveriksi. Novitan Luxus Alpacan tummanharmaa sävy on luonnossa todella kaunis, ja lanka pehmeää ja lämmintä, juuri omiaan meidän usein vähän liian kylmään toimistoon. Tuntuu että tätä on tullut tehtyä jo ikuisuuden, pitsineule ottaa aikansa...